Átmenetileg vége a vénasszonyok nyarának

Vágólapra másolva!
Szép, nyárias idő várható vasárnap délutánig, azonban estére egy hidegfront érkezik. Nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és záporok, zivatarok is kialakulnak. Hétfőn sokfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar. Erősen csökken a hőmérséklet a Dunántúlon, Szombathelyen például alig 13 fok valószínű.
Vágólapra másolva!

A nyárias hétvége kárpótlás lehet a hűvös júliusi és augusztus eleji napokért. A 24-33 fokos melegben akár strandolni is lehet - bár a természetes vizek azért nem olyan melegek, mint a nyári hőségben Sok napsütésre lehet számítani szombaton az ország döntő részén, de több fátyolfelhő lesz az égen, főleg északon. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalban általában 7 és 14, délután 24, 30 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt még országszerte napos idő lesz, majd délután az Alföldön gomolyfelhők jelennek meg, elszórtan záporok, zivatarok is kialakulnak. A délkeleti szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.

Hétfőn másutt is erősen megnövekszik a felhőzet. A Tiszántúl kivételével többfelé várható eső, zápor, a Dunától keletre zivatar is előfordul. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) az ország területének 40 százalékán valószínű. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 19; a legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 32 fok között alakul - az Alpokalján lesz a leghidegebb, a Tiszántúlon a legmelegebb. A Dunántúlon sokfelé megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél, másutt a délkeleti szelet kísérik élénk vagy erős széllökések.

Kedden délelőtt még több helyen várható eső, zápor, majd lassanként felszakadozik, csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, és visszatér a napos, száraz idő. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 24 fok között alakul. Eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben Az északi szél időnként megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökések is lesznek.