Nem hoz jelentős lehűlést a hidegfront

Vágólapra másolva!
Átmenetileg nedvesebb, és néhány fokkal hűvösebb levegő áramlik Magyarország fölé, amint egy gyenge hidegfront közelít észak felől. A front alapvetően nem változtat az időjáráson, marad a kellemes, 25 fok körüli meleg.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön napközben észak felől csökken a felhőzet. Egyre nagyobb területen süt ki a nap, de eleinte az ország déli felén még zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk lesz az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében is erős, vagy közel viharos széllökésekre lehet számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 23 és 28 fok között valószínű. A gyenge hidegfront miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet azoknál, akik fokozottan érzékenyek az időjárási változásokra. Erősödhetnek a reumatikus betegségben szenvedők panaszai.

Ilyen az idő Európában

Európa déli felén tovább tart a nyáriasan meleg idő. 30 fok fölé melegszik fel délutánonként a levegő a Földközi-tenger menti országokban, a Balkán-félszigeten, de a Kárpát-medence nagy részén is. Dél-Spanyolországban 36, 37 fokot mérnek. Lényegesen hűvösebb van Észak-, Északnyugat-Európában, ahol a maximum-hőmérséklet csupán 12, 22 fok között változik. Ezeken a területeken egy Skandináv-félsziget feletti ciklon okoz változékony, gyakran csapadékos, szeles időt. Ennek a ciklonnak a frontrendszere jelenleg az Alpok előterében húzódik, és amint keletre helyeződik, a Kárpát-medencét is érinti.