Megközelíti a harminc fokot a meleg

Vágólapra másolva!
A többnyire száraz, egyre melegebb levegőben kellemes, nyárias időre van kilátás csütörtök estig. A Kárpát-medencében döntően helyi hatások alakítják az időjárást, meteorológiai frontok nem várhatók. Csak néhol erősödik meg a gomolyfelhő-képződés. 
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan napos, nyáriasan meleg időre számíthatunk. Helyenként erőteljesebb lehet a nappali gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, zivatar környékén azonban erős vagy viharos széllökés is lehet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13 Celsius-fok között alakul, szeszélyes területi eloszlásban. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26, 27 fok körül valószínű.

Orvosmeteorológia

Front nincs ugyan felettünk, de a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek a a fokozottan érzékenyeknél a magasban zajló melegedés miatt. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás léphet fel, nőhet a reakcióidő.

Időjárás Európában

A kontinens északi felén több középpontú ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé gyakran erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Másutt ugyanakkor döntően magasnyomású zóna alakítja az időjárást, csupán a Földközi-tenger nyugati és keleti medencéjében több a felhő, és fordul elő délután helyenként zápor, zivatar.

Európa déli felén a délutáni órákra 19, 27 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Spanyolországban 28, 30 fokot is mérnek. Ennél jóval hűvösebb az idő az északi vidékeken, ahol a csúcshőmérséklet 9, 18 fok között alakul.