Újdonságok a tizedik Ökotech szakkiállításon

Vágólapra másolva!
Több újdonsággal készül látogatói számára az április 5-10. között megrendezendő 10. Ökotech Nemzetközi Környezetvédelmi és Kommunális Szakkiállítás.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ökotech

A 2011. évi Ökotech fő újdonsága, hogy a Construma építőipari szakkiállítás, a Hungarotherm épületgépészeti szakkiállítás, az Electrolight+Building épületvillamossági szakkiállítás társaságában várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A Construma és Hungarotherm szakkiállításokkal karöltve az idén tematikus napok színesítik majd az Ökotech szakkiállítás programját. Mindjárt a rendezvény első napja, április 5-e (kedd) önkormányzati nap lesz; ennek keretében kerül sor arra a nagyszabású településfejlesztési konferenciára, amely elsősorban önkormányzati képviselőknek, szakpolitikusoknak, vezető tisztviselőknek szól.

Forrás: Ökotech

A következő napon, április 6-án, szerdán önkormányzati városfejlesztési szakmai napként folytatódik a konferencia, amelyen számos település saját konkrét fejlesztési terveit fogja ismertetni. Ugyancsak 6-án tartják azt a konferenciát - a Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében -, amely az építőipari hulladékok kezelésével foglalkozik.

Különös aktualitást adnak az április 8-án, pénteken tartandó igazságügyi környezetvédelmi szakértői konferenciának azok a sajnálatos környezeti katasztrófák, amelyek sorában hazai események is szerepeltek a közelmúltban.

Forrás: Ökotech

A víz napja (április 9.) a vezetékes víz, mint ivóvíz népszerűsítésére hivatott. A szakmai érdeklődés felkeltése mellett a rendezvénynek ez a programja a mindennapi fogyasztók széles táborát szólítja meg.

A szigorúan szakmai programok mellett azért lesznek a környezettudatos nagyközönség figyelmét is lekötő érdekességek a kiállításon:

  • Hulladékból termék kiállítás - milyen módon hasznosíthatók a háztartásban keletkező hulladékok, miért is érdemes ezeket szelektíven gyűjteni
  • Eiffel-torony alumínium italdobozokból - a nyolc méter magas toronyhoz 1200 italdobozt használtak fel

A kiállítással kapcsolatos további információk itt érhetők el: okotech.hungexpo.hu