Erősödő melegfront terheli a szervezetet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hét második felében az átlagnál enyhébb időre számíthatunk. Gyulladásos panaszokat, fejfájást, alvásproblémákat tapasztalhatunk. A csapadékos idő hatására javul a levegőminőség. Az erősödő melegfronti hatást szombaton kettős fronthatás váltja fel.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, a hőmérséklet továbbra is az átlag felett alakul. Jobbára borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, esernyőre országszerte szükségünk lesz. A csapadékos időben erősödhetnek a gyulladásos panaszok, egy csésze kamillatea enyhíthet a tüneteken. Vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatunk, ezért a szívbetegeknek sok pihenés javasolt.
Északon-északkeleten havas eső, hó is hullhat. A közlekedők rossz látási viszonyokkal, csúszós útburkolatokkal és a fronthatás miatt megnövekedett reakcióidővel számolhatnak.

A légszennyezettség és a szálló por közepes mennyiségben van jelen a levegőben, koncentrációjuk a csapadékos időjárás hatására a következő napokban jelentősen csökkenni fog.

Pénteken erősödik a melegfronti hatás, tovább enyhül az idő, csapadék már csak szórványosan várható. Ingerlékenységet, alvászavarokat tapasztalhatunk. Levendulaolaj párologtatásával, vagy illóolajos fürdővel kellemesen ellazíthatjuk szervezetünket. Eleinte borongós, párás időben lesz részünk, majd délután csökken a felhőzet. Az enyhe, párás idő fejfájós panaszokat válthat ki, a tüneteket mérsékelhetjük bőséges folyadék fogyasztásával.

Szombaton kettős fronthatás terheli a szervezetet. A megszokottnál feszültebbek lehetünk, nőhet a reakcióidő, ízületi panaszok jelentkezhetnek az erre érzékenyeknél. A továbbiakban folytatódik az enyhe idő jelentősebb fronthatás nélkül.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.