Görcsös panaszok fokozódásával kell számolni - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Változékony napok következnek, a frontátvonulások nem csak a szívbetegek panaszait fokozzák, hanem a görcsös tüneteket is erősítheti. A nagy mennyiségű, néhol vegyes halmazállapotú csapadék fennakadásokat fog okozni a közlekedésben. Ajánlott mindenkinek, hogy ne a megszokott rutin szerint vezessen.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön kettősfront várható, a szeles idő az erre érzékenyeknél fejfájásos panaszokat okozhat. A keringési betegek panaszaik fokozódására számítsanak, főként az érszűkületeseknél jelentkezhetnek fájdalmak, akár gyulladásos panaszok is. Ők figyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, és sétáljanak annyit, ami még jólesik. Fogyasszanak csalánteát, és a galagonya hatékony segítség a keringési betegek számára. Esernyő nélkül ne induljunk útnak, a keleti országrészben lehet esőre számítani, míg északnyugaton havazásra van kilátás.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Pénteken is kettősfronti hatás várható. A hideg miatt nem csak az ízületi panaszok erősödésével kell számolni, hanem a felső légúti gyulladásos panaszok is fokozódnak. Továbbra is szeles, csapadékos idő lesz, csak kevés napsütésre számíthatunk. Boldogság hormonként csokoládé helyett inkább a padlizsán fogyasztása javasolt, citrom és narancsolaj párologtatásával jobb hangulat érhető el. Magnézium, B6 és C-vitamin pótlása fontos ezekben a napokban, amit a gabonákban, tejtermékekben, citrusfélékben, mézben találhatunk meg.

Szombaton hidegfront okozhat görcsös panaszokat, a kismamák figyeljenek magukra jobban, kerüljék a megterhelő tevékenységeket, pótolják a magnéziumot, káliumot. A kisgyerekeknél is jelentkezhetnek hasfájásos panaszok, érdemes a puffasztó ételek kerülése. A síelés szerelmesei már a hazai sípályákon is élvezhetik kedvenc időtöltésüket, érdemes tájékozódni a sípályák állapotáról.