Rövid időre fellélegezhetnek a frontérzékenyek - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kicsit barátságosabbra fordul az idő a következő napokban , szerdától elkerülnek minket a frontok. A hét közepétől élvezhetjük a napsütés jótékony hatását is, de ennek ellenére igen hűvös marad az idő.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden folytatódik a borult, esős idő, ma még hidegfronti hatás érvényesül. A reumatikus és görcsös panaszok nem csökkennek, és az érszűkületes betegek panaszai is fokozódhatnak. Az erős szél migrénes panaszokat is okozhat a szél érzékenyeknek. A nyirkos hűvös időben könnyebben lehet megfázni. A réteges öltözködéssel és a C-vitamin pótlásával megelőzhetjük a betegséget. A következő napokat érdemes a szervezet feltöltésére fordítani, ajánlott a könnyen emészthető ételek fogyasztása, a vitamin és ásványi anyagok pótlása.

A szálló por koncentrációja, a légszennyezettség és légköri pollenkoncentráció országszerte kissé emelkedett. A hegyvidékeken élőknek ajánlott a nyári gumiabroncsok cseréje téli garnitúrára, mivel a jelenlegi számítások szerint akár havas eső, havazás is előfordulhat a magasabban fekvő tájakon a következő napokban.

Szerdán barátságosabbra fordul az időjárás, már több órán keresztül élvezhetjük a napsütést is. A napsütés ellenére hűvös lesz az idő, a meleg pulóver, kabát szükséges. Eső nem várható, de az autósok legyenek figyelemmel, mert helyenként köd nehezíti a jó látási viszonyokat. Élénk szél okozhat szédülést, fejfájást, a kisgyerekeknél nyugtalanságot, alvászavart. Citromos, mézes tea fogyasztása segíti az immunrendszer működését.

Csütörtökön reggel még ködfoltok nehezítik az autósokat a közlekedésben, napközben azonban sok helyen napsütés várható. Az esernyőkre nem lesz szükség. A hét végéig marad a napsütéses, azonban hűvös idő, és a fronthatásra sem kell számítani.