Nem kedvez az idő a reumatikus panaszoknak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Megterhelő időszak vár a frontérzékenyekre, a következő napokban hideg és kettősfronti hatás terheli a szervezetet. Ez kimerültséget, ingerültséget, alvászavart okoz. A könnyen emészthető ételek fogyasztása ajánlott.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn újabb frontrendszer alakítja az időjárásunkat, ami a reumatikus panaszokat erősítheti fel. A felerősödő szél, szédüléses, migrénes panaszokat is okozhat. Esős nap várható, az esernyőkre szinte országszerte szükség lehet. A hidegfronti hatás miatt a görcsös panaszok is megjelenhetnek, a kismamák így legyenek körültekintőek. Magnéziumban, káliumban, B vitaminban gazdag élelmiszereket ajánlott fogyasztani a tünetek enyhítésére.

A szálló por koncentrációja, a légszennyezettség és légköri pollenkoncentráció országszerte alacsony. A hegyvidékeken élőknek ajánlott a nyári gumiabroncsok cseréje téli garnitúrára, mivel a jelenlegi számítások szerint akár havas eső, havazás is előfordulhat a magasabban fekvő tájakon a következő napokban.

Kedden folytatódik a borult, esős idő, továbbra is hidegfronti hatás érvényesül. A reumatikus és görcsös panaszok nem csökkennek, és az érszűkületes betegek panaszai is fokozódhatnak. Az erős szél migrénes panaszokat is okozhat a szél érzékenyeknek. A nyirkos hűvös időben könnyebben lehet megfázni. A réteges öltözködéssel és a C-vitamin pótlásával megelőzhetjük a betegséget. Tovább folytatódik a változékony, frontos idő, ajánlott a könnyen emészthető ételek fogyasztása.

Szerdán kettősfronti hatás várható, ami a szívbetegek panaszait is felerősítheti. A változékonyság megterheli az immunrendszert, gyakrabban alakulnak ki ilyenkor felső légúti megbetegedések. Citromos, mézes tea fogyasztása ajánlott.