Az erős lehűlés erősíti a görcsös fájdalmakat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A következő napok esős, egyre hidegebb időjárása erősíti mind a görcsös, mind az ízületi fájdalmakat. A frontérzékenyekre viszont megterhelő időszak vár. A kialakult időjárási helyzet egyetlen pozitívuma az, hogy a csapadék hatására egyre csökken a szálló por légköri koncentrációja.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön tovább folytatódik a lehűlés. Csökken a csapadékhajlam, viszont a hegyekben akár havas eső, havazás is kialakulhat. Az erős hidegfronti hatás főként a szívbetegeket és az ízületi problémákkal küzdőket fogja megviselni. Erősödnek a görcsös fájdalmak is, A maximumhőmérséklet sokfelé 10°C alatt marad, és az erős szél tovább csökkenti majd a hőérzetünket. Öltözzünk melegen és rétegesen.

A szálló por koncentrációja közepes szintű, és a csapadéknak köszönhetően tovább csökken. A légszennyezettség és légköri pollenkoncentráció országszerte alacsony. A hegyvidékeken élőknek ajánlott a nyári gumiabroncsok cseréje téli garnitúrára, mivel a jelenlegi számítások szerint akár havas eső, havazás is előfordulhat a magasabban fekvő tájakon a következő napokban.

Pénteken megfordul a szél, és délnyugati áramlatokkal kissé melegebb levegő érkezik hazánk felé. Gyenge melegfronti hatás kíséri ezt a változást, mely főleg a migrénre, fejfájásra hajlamosakat viseli majd meg. Fokozott folyadékbevitel ajánlott a nap folyamán. Még mindig alacsony maximumhőmérsékletek várhatók, ezért forró gyógyteákkal melegíthetjük fel szervezetünket.

Szombaton a reggeli órákban többfelé pára- és ködfoltok alakulnak ki, amik megnehezítik a közlekedést. Az autósoknak megnövelt követési távolság és csökkentett haladási sebesség ajánlott. Országszerte marad a gyenge melegfronti hatás, ami tovább fokozhatja az alvászavarokat, a fejfájást, illetve a migrént is.