Jó közérzettel mehetünk a szabadba - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Egész hétvégén, illetve a jövő hét elején markáns fronthatás nem várható, sok napsütés garantálja a jó kedélyállapotot. A megfelelően réteges öltözékben ajánlott szabadtéri programokat tervezni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton a reggeli órákban sokfelé alakulnak ki ködfoltok, ezért az autósok fokozottan figyeljenek az utakon, csökkentsék a sebességet és növeljék a követési távolságot. Továbbra is több órás napsütés garantálja a jó kedélyállapotot.

A szálló por koncentrációja alacsony, azonban a légszennyezettség szintje többfelé eléri a közepes szintet, és a következő napokban várhatóan nőni fog. A légköri pollenkoncentráció átlagos, azonban kissé növekszik.

Vasárnap a szombatihoz hasonló, napos, őszi időre van kilátás. Érdemes kirándulást, sportolást, vagy családi programokat tervezni a szabadban. Országszerte marad a sok napsütés.

Hétfőn a reggeli órákban szintén lehet ködfoltokra számítani, azonban a nap folyamán marad a derült, hűvös, őszi idő. Ebben az időjárási helyzetben könnyű megfázni, ezért mindenki figyeljen oda a réteges öltözködésre.