Keddtől lehangoló, csapadékos idő várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kedden egy gyenge melegfront érkezése okoz csapadékos időt, emiatt erősödik az ízületi fájdalmak intenzitása, valamint kis mértékben nő a reakcióidő, levertség. Csütörtöktől frontmentes napok várhatók.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden gyenge melegfronti hatás várható, és nyugat felől egyre jobban megnő a csapadékhajlam is. Az esős idő főként az ízületi panaszokban szenvedőkre lesz rossz hatással. Egyeseknél nőhet a reakcióidő, csökken a koncentráció és levertség jelentkezhet. Érdemes több tejterméket fogyasztani a nap folyamán, mert ezekben megtalálhatók azok a vitaminok és ásványi anyagok, melyekre a szervezetünknek ebben az időjárási helyzetben fokozott szüksége van.

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. Az üröm, a parlagfű és a csalánfélék pollenkoncentrációja eleinte néhol elérheti a közepes mértéket, azonban a csapadéknak köszönhetően csökken.

Szerdán kettős fronthatás terheli a szervezetet, így mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyeknél előfordulhatnak panaszok. Ízületi bántalmak, fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Továbbra is többfelé várható esős idő, ami rossz hatással lesz az általános hangulatra.

Csütörtökön fronthatás nem várható. Alábbhagy a csapadékhajlam is, ezért az eddig erősödő ízületi fájdalmak visszaesnek. Változóan felhős idő várható, a felhős és napos területek között nagy hőérzetkülönbség alakulhat ki. Ennek ellenére általában a napos időszakok dominálnak, így újra javul majd a közérzet.