Több a depressziós az olajkatasztrófa után a Mexikói-öböl partján

Vágólapra másolva!
Több mint negyedével nőtt a magukat depressziósnak vallók száma, miután felrobbant és elsüllyedt a BP mélytengeri olajfúró tornya a Mexikói-öbölben. A felmérést az öböl környékén élők körében a Gallup végezte.
Vágólapra másolva!

Szinte pontosan egynegyedével, 24,6 százalékkal nőtt a depressziósok száma a Mexikói-öböl partvidékén élők között az áprilisi robbanás után. A felmérést a Gallup közvéleménykutató végezte; a depressziósok számát a katasztrófát megelőző 15 hétben mért adatokkal vetették össze.

A BP olajvállalat tornyának felrobbanása súlyos környezeti katasztrófához vezetett, beszennyezte a partokat és károkat okozott az állatállományban. A cég augusztusban bejelentette: 52 millió dollárt fordít egészségügyi csoportok munkájának támogatására, hogy segítse a stressz és a depresszió kezelését a térségben.


Kevesebben gondolják úgy, hogy egyre jobb élni az öböl partján

A depresszió aránya 2,2 százalékkal emelkedett azok között, akik ugyan az öböl menti államokban élnek, de a partoktól messzebb laknak. Az Egyesült Államok más részeiben 0,6 százalékos növekedést mértek.

Miután világossá vált a szennyezés mértéke, az amerikai hatóságok figyelmeztették az embereket, hogy egyaránt az erősödő stressz és depresszió jele lehet a gyakori sírás, a túlzott aggodalom és szomorúság, a fokozott alkohol- és kábítószer-fogyasztás.

A megkérdezettek körében 14,9 százalékkal csökkent azoknak a száma, akik úgy gondolták, hogy olyan helyen laknak, ahol egyre jobb élni. Az ország más részein ez az érték 2,2 százalékkal nőtt. A Gallup szerint az adatok egyértelműen alátámasztják a katasztrófa által okozott lelki károkat.