Szép idő várható a hét utolsó napjain - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A következő napokban markáns fronthatásra nem kell számítani, azonban lassan melegszik az idő. Sok napsütés várható, ami jó hatással van az általános közérzetre. Megfelelő öltözködéssel igazi kirándulóidő várható a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken a magasabb légrétegekben melegedés kezdődik, azonban fronthatás nem várható. Nyugtalanság, alvászavarok, idegesség enyhén jelentkezhetnek. A sok napsütés többeket a szabadba csábít, azonban mivel a hőmérséklet alacsony marad, a megfázás ellen réteges öltözködés javasolt. Ezen a napon a megnövekedett hétvégi forgalom miatt az utakon fokozott figyelem, türelem ajánlott.

A szálló por koncentrációja kissé növekszik, míg a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. Az üröm és a parlagfű pollenkoncentrációja közepes mértékű marad.

Szombaton eleinte országszerte felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, sokfelé lehet számítani több órás napsütésre. A változékony, azonban továbbra is hűvös, őszi idő miatt magas lesz a megfázásveszély. Markáns fronthatás nem várható. Az idő megfelelő öltözetben alkalmas kirándulásokra, szabadtéri programokra, azonban a kora esti órákban a kimelegedés után már érdemes venni egy forró fürdőt.

Vasárnap gyenge melegfronti hatás várható. Továbbra is marad a változóan felhős idő, azonban mindenütt dominál majd a napsütés. Erősödhet a fejfájás, csökkenhet a koncentráció. Az autóval közlekedők fokozottan ügyeljenek az esetlegesen megnövekvő reakcióidőre, érdemes óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. Alvászavarok, nyugtalanság többeknél jelentkezhet.