Példátlan kánikula van Los Angelesben

Vágólapra másolva!
Hétfőn példátlanul magasra emelkedett a hőmérő higanyszála Los Angelesben. Új hőmérsékleti rekord született: 1877 óta nem volt ilyen hőség.
Vágólapra másolva!

Szokatlanul melegre fordult az idő hétfőn Los Angelesben . Az átlagosnál hűvösebb nyár után most igazán izzasztó napok köszöntöttek az amerikai nagyvárosra az Egyesült Államok nyugati partján.

A szokatlanul meleg időnek egy magas nyomású képződmény az oka, amely az Egyesült Államok délnyugati része felett alakult ki, és amely most megakadályozza, hogy a hűvösebb, óceáni levegő elérje a várost.

Hétfőn új hőmérsékleti rekord született Los Angelesben. Mióta a mérések 1877-ben elkezdődtek, nem mértek olyan magas hőmérsékletet, mint idén szeptember 27-én. A hőmérséklet csúcsértéke elérte a 45 Celsius fokot. A korábbi rekordot még 1990. június 26-án mérték, akkor 44,4 Celsius fokig melegedett a levegő.

A város tűzoltóinál a legmagasabb készültségi szintet rendelték el, mert a nagy melegben a város környékén található bozótosok könnyen begyulladhatnak. A kánikula enyhülésére csak a hét második felétől lehet számítani.