A kidobott ellenőrzőn bukott le az illegális szemetelő

Vágólapra másolva!
Kommunális hulladékaival együtt régi munkaszerződéseit és gyereke ellenőrzőjét is kidobta a zalaegerszegi erdőszélen egy férfi. Az így beazonosítható illető ellen eljárást indít a város polgármesteri hivatala.
Vágólapra másolva!

Az illegális szemetelő több "nyomot" hagyott maga után: a szerződések és ellenőrzők mellett iskolai füzeteket is kidobott. Az önkormányzat a hulladékot szállító kocsi rendszámát is ismeri, ugyanis a férfi először a búslakpusztai depónián akarta leadni a szemetet. Miután kiderült, hogy ott fizetnie kell az egybeömlesztett kommunális hulladék elhelyezéséért, inkább a szemben lévő erdőben dobálta le a padlószőnyeget, székeket, sörös rekeszeket is tartalmazó kupacot.

A férfi ellen eljárást indítanak, s a bírság biztosan nagyobb lesz, mint amit a depónián kellett volna fizetnie - írja a Zalai Hírlap.

Az önkormányzat az illegális szeméttelepek felszámolására felhívást tett közzé. Eddig négy civil szervezet csatlakozott az akcióhoz, tagjaik szedték össze a Cimpóhegyre vezető út mellett eldobált hulladékokat is.