Keddtől újabb kánikula várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Hétfőtől a napsütésé lesz a főszerep, ami jó hatással van ugyan a kedélyállapotra, azonban kimerültséget, fáradékonyságot okoz. Kedden visszatér, szerdán tovább erősödik a kánikula. Strandok, vízpartok látogatására alkalmas idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn folytatódik a melegedés, országszerte sokfelé alakul 30 fok felett a legmagasabb nappali hőmérséklet, strandolásra alkalmas idő várható. A fokozódó hőség miatt nő a folyadékveszteség, amit ásványvízzel ajánlott pótolni. Szabadtéri programokra alkalmas idő lesz, érdemes kerti összejövetelt, kirándulást szervezni. Aki szabadságot tervezett kivenni, ez a hét igazán alkalmasnak tűnik erre.

A levegő porszintje kissé nő, azonban a légszennyezettség mértéke jelentős mértékben nem változik, ezért még szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén kis mértékben nőnek. Magas koncentrációban főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg a légkörben.

Kedden igazi kánikulára lehet számítani, a legmagasabb nappali hőmérséklet elvétve alakul majd 30 fok alatt. Az idősebbeket, érrendszeri problémákban szenvedőket megviselheti a nagy meleg. Megterhelő feladatokat vagy délelőtt, vagy este célszerű végrehajtani. Aki teheti, látogasson el tópartra, strandra.

Szerdán tovább folytatódik a melegedés, országszerte 30 fok fölött alakul majd a nappali hőmérséklet. Markáns fronthatás nem várható. Ilyenkor fontos fokozott figyelmet szentelni a fekvőbetegekre, panaszaik átlagon felül erősödhetnek. Érdemes a sok folyadék mellett könnyen emészthető ételeket fogyasztani.

_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!