Kimeríti a szervezetet a fokozatos melegedés - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hétvégén melegszik az idő az átmeneti lehűlés után, egyre kevesebb zápor, zivatar alakul ki. Hétfőn már a napsütésé lesz a főszerep, ami jó hatással van ugyan a kedélyállapotra, azonban kimerültséget, fáradékonyságot okoz. Strandok, vízpartok látogatására alkalmas idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton fronthatás nem várható, azonban helyi záporok még néhol kialakulnak. Ezzel együtt már több lesz a napsütés, azonban a változékony idő okozta gyors ingadozások a hőmérsékletben továbbra sem kedvez a szervezetnek. Fáradékonyság, kimerültség többeknél jelentkezhet. A napos területeken a hőmérséklet ideális lesz szabadtéri programokra, főként sportolásra, kirándulásra.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke jelentős mértékben nem változik, ezért szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén nem változnak, de nem elhanyagolhatók. Magas koncentrációban főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg a légkörben.

Vasárnap csökken a csapadékhajlam és több órás napsütés várható. Ennek köszönhetően az előző napokhoz képest kissé megnő a hőérzet, kellemes nyári napra lehet számítani. Országszerte szabadtéri programokra alkalmas idő lesz. Érdemes kerti összejövetelt, sportolást, kirándulást tervezni.

Hétfőn országszerte napos, derült idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet helyenként meghaladja a 30 fokot, több helyen strandolásra alkalmas lesz az idő. A fokozódó hőség miatt nő a folyadékveszteség, amit ásványvízzel ajánlott pótolni. Szabadtéri fürdésre alkalmas lesz az idő, ezért érdemes tópartra, strandra menni.