Újabb hidegfront erősíti az ízületi fájdalmakat

Vágólapra másolva!
Marad a változóan felhős idő, azonban pénteken újabb hidegfront várható. Ez igen megterheli a görcsökkel, ízületi problémákkal, sőt a fejfájással küszködőket. A sokakat megpróbáló időben az alvásproblémákkal küzdők fellélegezhetnek, ugyanis ez az időjárási helyzet sokaknál okoz aluszékonyságot. Változékony idő lesz, sokszor erős széllel. Csökkenő hőérzet várható.
Vágólapra másolva!

A következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek a Meteo Klinika tájékoztatása szerint:

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható. Napos és felhős időszakok váltogatják majd egymást, ezért rövid időn belül több fokot is emelkedhet, csökkenhet a hőmérséklet. A gyors változás sokak szervezetét kimeríti, főként az idős emberekét, valamint az ízületi és keringési problémákban szenvedőkét. A megfelelő folyadékbevitellel és pihenéssel az idő alkalmas lesz szabadtéri programokra.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a csapadékos idő miatt enyhén csökken, ezért szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén enyhén csökkennek, de nem elhanyagolhatók. Főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Pénteken újabb hidegfront érkezik. Hatására pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. Tovább csökken a hőérzet az erős, néhol viharos szél miatt. A szeles időben a gyermekek is nyugtalanok, nehezebben kezelhetők. Főként keleten helyi zivatarok alakulnak majd ki, ami erősíti az ízületi fájdalmakat.

Szombaton fronthatás nem várható, azonban helyi záporok még többfelé kialakulnak. Ezzel együtt már több lesz a napsütés, azonban a változékony idő okozta gyors ingadozások a hőmérsékletben továbbra sem kedvez a szervezetnek. Fáradékonyság többeknél jelentkezhet. A hőmérséklet ideális lesz szabadtéri programokra, főként sportolásra, kirándulásra.