Rövid időn belül két hidegfront érkezik - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A ma délutáni órákban érkező hidegfront még nem hoz sokkal hűvösebb időt, azonban pénteken újabb hidegfront várható. Ez jelentős terhelést jelent a görcsös és az ízületi problémákkal, sőt a fejfájással küzdők számára is. A sokakat megterhelő időben az alvásproblémákkal küzdők fellélegezhetnek, ugyanis ez az időjárási helyzet sokaknál aluszékonyságot okoz. Változékony idő lesz, sokszor erős széllel. Csökkenő hőérzet várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Sokfelé lehet több órás napsütésre számítani, azonban helyenként záporok, zivatarok alakulnak ki. Ezek környezetében megerősödik a szél, ami a gyermekek nyugtalanságát okozhatja. A napos és felhős területek között több fokos eltérés is lehet, a gyors helyi változás sokak szervezetét, főként a vérnyomás problémákkal küzdőkét terheli.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a helyi záporok miatt enyhén csökken, ezért szabadtéri sportolásra alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén enyhén csökkennek, de nem elhanyagolhatók. Főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható. Napos és felhős időszakok váltogatják majd egymást, ezért rövid időn belül több fokot is emelkedhet, csökkenhet a hőmérséklet. A gyors változás sokak szervezetét kimeríti, azonban a megfelelő folyadékbevitellel az idő alkalmas lesz szabadtéri programokra.

Pénteken egy újabb hidegfront érkezik. Hatására pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. Tovább csökken a hőérzet az erős, néhol viharos szél miatt. A szeles időben a gyermekek is nyugtalanok, nehezebben kezelhetők. Főként keleten helyi zivatarok alakulnak majd ki, ami erősíti az ízületi fájdalmakat.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!