Strandidő várja a nyaralókat a mediterrán partokon

Vágólapra másolva!
Az Adrián a hét közepén még előfordulhatnak futó záporok, zivatarok, de Görögországban és a spanyol tengerparton kellemes, napos idő várható. A vízhőmérsékletek ideálisak a fürdőzéshez.
Vágólapra másolva!

A Földközi-tenger vizének hőmérséklete az Adrián 23, 25 fok körül alakul. Az időjárás a frontátvonulások hatására a hét közepén változékonynak ígérkezik, az elszórtan kialakuló záporok, zivatarok mellett azonban a néhány órás napsütés sem marad el. Várhatóan az Adria északi része lesz felhősebb, csapadékosabb, ugyanakkor a déli területein többnyire napos lesz az idő. A hétvégére anticiklon épül ki a terület fölött, melynek köszönhetően már a napsütésé lesz a főszerep. Napközben többször erős lesz a szél, ami kedvez a vitorlázóknak. A hőmérséklet általában nem haladja meg a 30 fokot.

Spanyolország keleti partjainál és a Lyoni-öböl partvidékén szerencsésen alakul az időjárás. A terület fölött kialakult magasnyomású képződmény hatására egész héten napos, száraz időre van kilátás. A hőmérséklet általában 25, 30 fok között alakul. A tenger vize langyos, 24, 26 fokos, fürdőzésre kiváló.

A görög partokon nyaralók sem panaszkodhatnak, végig napos, csapadékmentes időben lehet részük. A csúcshőmérsékletek is kíméletesen alakulnak, a hét nagy részén egyenletesen 28, 33 fok várható. A hétvégére megerősödik a szél. A víz hőmérséklete itt is kellemes, 24, 27 fok körül alakul.