Kánikula, majd hidegfront okoz panaszokat - orvosmeteorológia

2010.08.01. 17:47

Kánikulai meleg lesz a továbbiakban, melyen a kedd este nyugat felől érkező hidegfront enyhít egy keveset, de a hőmérő higanyszála a jövő hét közepén ismét magasra kúszik. Az időjárás főként a hőségre érzékenyeket fogja megviselni.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:
 
Hétfőn további melegedés várható, marad a kánikula. Fronthatás nem érvényesül. Alvásproblémák fokozódását tapasztalhatjuk, mivel a minimumhőmérsékletek is 20 fok közelében fognak alakulni. Fogyasszunk könnyű ételeket, figyeljünk oda a fokozott folyadékbevitelre.

A levegő porszintje és légszennyezettség mértéke a csapadék hiánya miatt folyamatosan nő. Főként a városokban egyre kevésbé lesz alkalmas a levegő minősége sportolásra, szabadtéri programok tervezésére. A pollenallergiások tünetei szintén erősödnek, főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Kedd este a jelenlegi számítások szerint hidegfront érkezik. A szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők már előző nap felkészülhetnek a fronthatás kivédésére pihenéssel, magas magnézium- és káliumtartalmú ételek fogyasztásával. A nap folyamán a keleti országrészben még kánikula várható, nyugaton azonban már az erős front hatását érezhetjük meg.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható, de a maximumhőmérsékletek már a nyáriasan meleg tartományban fognak alakulni. Az erősen frontérzékenyek még küzdhetnek migrénes fejfájással, reumás panaszokkal. Kábaság, fáradtság is előfordulhat. Igyunk meg egy csésze menta teát a panaszok enyhítése érdekében!

KAPCSOLÓDÓ CIKK