Hőség okoz panaszokat a következő napokban - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kánikulai meleg lesz a továbbiakban, melynek csak a kedd este nyugat felől érkező hidegfront vet véget. Bár ez a hőhullám nem ígérkezik tartósnak, az érzékenyek körében fokozott panaszokat okozhat.
Vágólapra másolva!

AMeteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap nem várható fronthatás, kánikulai meleg lesz, ami az erre érzékenyeket, izzadásra hajlamos embereket, valamint az időseket visel majd meg leginkább. Érdemes jobban figyelni a fokozott folyadékbevitelre. Strandra, vízpartra érdemes ellátogatni a hétvégén, ugyanis csapadék nem várható, de az UV sugárzás magas értékeket vehet fel a déli órákban, ezért húzódjunk 11 és 15 óra között árnyékba, védjük a szemünket napszemüveggel, széles karimájú kalappal, bőrünket bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémekkel.

A levegő porszintje és légszennyezettség mértéke a csapadék hiánya miatt folyamatosan nő. Főként a városokban egyre kevésbé lesz alkalmas a levegő minősége sportolásra, szabadtéri programok tervezésére. A pollenallergiások tünetei szintén erősödnek, főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Hétfőn további melegedés várható, marad a kánikula. Gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni. Alvásproblémák fokozódását tapasztalhatjuk, mivel a minimumhőmérsékletek is 20 fok közelében fognak alakulni.

Kedd este a jelenlegi számítások szerint hidegfront érkezik, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők már előző nap is felkészülhetnek a fronthatás kivédésére pihenéssel, magas magnézium és káliumtartalmú ételek fogyasztásával. A nap folyamán a keleti országrészben még kánikula várható, nyugaton azonban már az erős front hatását érezhetjük meg. Szerdára országszerte enyhülést hoz a front.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!