Csapadékos idővel kezdődik az idei nyár, nőhet a reakcióidő - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Az őszies hőmérséklet és a rengeteg csapadék megviseli szervezetünket. Az utakon a nedves, csúszós útszakaszok és az erős oldalszél mellett megnövekedett reakcióidővel számolhatunk.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán marad az évszakhoz képest hűvös idő, kettősfronti hatás érvényesül. Az élénk szél miatt a szélre érzékenyek is érezhetnek fejfájást, nyugtalanságot a frontérzékenyek mellett. A kisgyermekeknél, akik a nagyfokú változásokat nehezen tolerálják, főként magatartásproblémák, és koncentrációs zavarok jelentkezhetnek. Az idős emberek a rossz keringés miatt tapasztalhatnak fokozott feledékenységet, igyanak több folyadékot a nap folyamán. A kismamákra is megterhelően hat az évszakhoz képest hideg idő, pihenjenek, végezzenek lazító gyakorlatokat.

Csütörtökön frontmentes nap várható, a változóan felhős időben több órára kisüt a nap. Az esernyőre, esőkabátra ezen a napon is szükség lehet. Melegszik a nappali hőmérséklet, de még mindig elmarad az ilyenkor megszokottól. Ez továbbra is panaszokat okozhat a szívbetegeknek és az ízületi problémákkal küzdőknek. Forró fürdővel, meleg levesek fogyasztásával vészelhetjük át a hidegebb napokat.

Pénteken ismét kettős fronthatás fogja terhelni szervezetünket. A hőmérséklet tovább közelíti az ilyenkor megszokott értékeket. Záporok környezetében a megnövekedett páratartalom miatt a szívbetegek nehézlégzése fokozódhat. Akik a hidegfrontra érzékenyek, fejfájással, görcsös ízületi panaszokkal küzdhetnek a nap folyamán.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony marad. A Tiszántúlon, a hét elején a pázsitfűfélék és az útifű pollenszórása magasabb lesz, de a csapadéknak köszönhetően a levegőben a pollenkoncentráció alig emelkedik.

______________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!