Vágólapra másolva!
A hidegfront elvonulása után kellemes tavaszi idő jön. A hét második felében melegedés lesz, a sok napsütésben kedvező élettani hatások érvényesülnek.
Vágólapra másolva!

Szerdán még gyenge hidegfronti hatást tapasztalhatsz. Az Alföldön élőknek egyelőre változékony időben lesz részük. Az érzékenyebbek ízületi fájdalmaktól, fejfájástól szenvedhetnek. A változékony idő hatására alacsony lesz a légszennyezettség. A nyugati országrészben már sok napsütés várható. Az UV sugárzás értéke közepesen magas lesz, ezért az érzékeny bőrűek mindenképp védekezzenek fényvédő krémmel. Az autózók délkeleten nedves, csúszós utakat találhatnak.

Csütörtökön fronthatás nem várható, a napos idő jelentősen javítja a közérzetet. Egyre melegebb időre van kilátás, ezért fordíts figyelmet a folyadékveszteség pótlására. A napsütés egyre erősebb, sokakat csábít napfürdőzésre, de nem árt az óvatosság. Az UV sugárzás eléri a közepes értéket, ezért az érzékeny bőrűeknél már leégés is bekövetkezhet.

Pénteken gyenge melegfronti hatásra számíthatsz. A levegő hőmérséklete pár fokkal a sokéves átlag fölé emelkedik. Napközben már nyáriasan öltözhetsz. Az idő remek lehetőséget biztosít a szabadtéri programokhoz. Az erős napsütésben jól jön egy kalap vagy kendő, illetve napszemüveg.