Halálos vihar tombolt Indiában

Vágólapra másolva!
Öt ember életét vesztette, közel százan megsérültek, és több ezer épület megrongálódott az India északkeleti részén fekvő Asszám államban egy heves viharban.
Vágólapra másolva!

A villámlásokkal kísért vihar szombatra virradóan közel háromnegyed órán át tombolt. A vihart özönvízszerű esőzések és 80 kilométer/órás szelek kísérték.

Az állam nagy része sötétbe borult, miután a kicsavart fák rádőltek a nagyfeszültségű vezetékekre, és a szél kifordított több villanypóznát is. A fák és villanyoszlopok több utat eltorlaszoltak. Legalább harmincan szenvedtek sérüléseket az autókra dőlt fák, és a tetőkről letépett cserépdarabok miatt.

Asszám a Himalája keleti vonulataitól délre helyezkedik el a Brahmaputra és mellékfolyói völgyében. A heves esőzésekben a folyók megáradtak, becslések szerint 300 falut öntött el a víz, és már több mint 175 ezren kényszerültek otthonaik elhagyására.

Két héten belül ez már a második heves vihar volt, ami pusztítást okozott Asszámban. Április 16-án egy viharciklon vonult át a térségen, megrongálva közel 300 házat.

A helyi meteorológiai intézet munkatársai az elkövetkező néhány nap során újabb esőkre és zivatarokra figyelmeztetnek.

______________________________________________________________

Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!