Vágólapra másolva!
A következő napokban számottevő fronthatásra nem kell számítani. A hétvégén tovább melegszik a levegő, a nyugodt időjárás a szervezetre is jó hatással lesz.
Vágólapra másolva!

Szombaton a déli országrészben még lehetnek futó záporok, ezért az ott élők egyelőre nem számíthatnak zavartalan napsütésre. A kissé változékony idő ugyanakkor legfeljebb a közérzetre lehet kellemetlen hatással. Az északi területeken időnként kisüt a nap, és a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik, aminek kedvező az élettani hatása. A légszennyezettség általában alacsony lesz, de kissé növekedésnek indul. A nagyvárosokban közepes szintet érhet el. Az autózók általában jó útviszonyokat és közlekedési feltételeket tapasztalhatnak, legfeljebb délen lehetnek nedves útszakaszok.

Vasárnap a napos, meleg tavaszi idő kedvez a frontérzékenyeknek, illetve remek lehetőségeket biztosít az aktív pihenéshez, szórakozáshoz. Ha a szabadban töltöd az időt, használj fényvédő arckrémet! A napszemüveg is jól jön. Az erős napsütésben az UV értéke már közepesen magas szintet ér el. A szél megélénkül, ami bizonyos tevékenységeknél zavaró lehet. Napközben a 20 fok körüli maximum hőmérsékleteknek köszönhetően elegendő egy pulóvert felvenni.

Hétfőn változékonyabbra fordul az idő, délután már záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Érdemes esernyővel felkészülni. A hajnalok még hűvösek lesznek, reggel és este még szükség van az átmeneti kabátra.