Egész estés film az OzoneNetwork.hu-n a Föld napján

Vágólapra másolva!
Sci-fibe oltott dokumentum-filmdrámával, A hülyeség korával ünnepli az OzoneNetwork az idén negyven éves Föld napját, a zöld mozgalmak ősét. A mozi tévépremierje 21 óra 5 perckor indul az OzoneNetwork tévéműsorán, de 16 órától éjfélig weboldalunkon is meg lehet nézni az egész filmet.
Vágólapra másolva!

A hülyeség kora 2055-ben játszódik. Főszereplője - a már Oscar-díjra is jelölt Pete Postlethwaite - idős történész, aki archív filmfelvételeket nézve a bolygóról azon töpreng, az emberiség miért is nem mentette meg a Földet akkor, amikor még lehetősége lett volna rá. Egy kis előzetes a filmről:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1EfrpZaiUzzXXyCS


Égető problémák fiktív keretben

A film szempontjából archív felvételek valójában 2004 és 2008 között készült dokumentumfilmek valódi emberek valós történeteiről: a klímaváltozás már ma is látható következményeiről. Bár néhány jövőt bemutató számítógépes grafikával készült film az (a tenger alá merült London, az Északi-sark langyos, jég nélküli vize, vagy az élelem után kutató emberek hordái), A hülyeség kora visszatekintő kisfilmjei egyáltalán nem fikciók: valódi emberek néznek rajtuk szembe a fosszilis üzemanyagok használatának már ma is látható hatásaival.

1970-es alapítása óta a Föld Napja mozgalom minden évben arra biztat - 1990 óta már nem csak Amerikában, de szerte az egész világon -, hogy a különféle szervezetek az egyénekkel közösen vegyék fel a harcot a bolygó kizsákmányolása ellen.

Magyarországon az idén húsz éves a Föld napja: számos gyerekprogrammal, önkéntes hulladékgyűjtéssel, és persze az elmaradhatatlan biciklis felvonulással ünneplik Budapesten e napot. (A fővárosi programokat az [origo] programajánlója szemlézi.) Országszerte több tucat rendezvény várja az érdeklődőket, erről további információk a Föld Napja Alapítvány oldalán találhatók.