Primőr vitaminkúrával lehet véget vetni a tavaszi fáradtságnak

Vágólapra másolva!
Csütörtökön hidegfront vonul át, de csak egy napra okoz számottevő lehűlés. A frontális tüneteket mérsékeltek maradnak. A változékonyságban a légszennyezettség továbbra is alacsony, a pollenkoncentráció azonban folyamatosan növekszik. Az egyre nagyobb tömegben megjelenő primőr zöldség- és gyümölcs vitamintartalma véget vet a tavaszi fáradtságnak.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint csütörtökön hidegfronti, pénteken és szombaton gyenge melegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön a hét leghűvösebb napja köszönt be. A változó felhőzet mellett északon süt ki legtöbbet a nap, a déli megyékben eleinte eső, zápor sem kizárt. Délelőtt hidegfronti hatás érvényesül, estétől azonban már megszűnnek a frontális tünetek. A változékonyság miatt a légszennyezettség továbbra is minimális, a belvárosokban is bátran sétálhatunk.

Pénteken átlagos április végi idő várható. Keleten a kellemes napsütés jó közérzetet ad, nyugaton egy melegfront felhőzete vonul fel az égen, de számottevő csapadék nem várható. Egyre nagyobb mennyiségben jelennek meg primőr zöldségek és gyümölcsök a piacon, az árak fokozatosan leszorulnak. Érdemes fogyasztani a friss termékeket, a húsfogyasztást pedig ajánlott mértékletes szinten tartani. A napsugárzás egyre erősebb, a tartósan derült keleti megyékben az érzékeny bőrűeken már megfogja a tűző nap.

Szombaton keleten eleinte felhős, máshol jobbára napos idő várható, lengébben öltözhetünk. A száraz időjárás kedvez a pollenkoncentráció növekedésének. Különösen a nyírva és a platán pollenje van nagy számban jelen a levegőben.