Vágólapra másolva!
Szerdán változékony lesz időjárásunk, felhős-napos időszakok váltakoznak futó záporokkal tarkítva. Csütörtökön kettősen alakul időjárásunk: az északon élők többórás napsütés élvezhetnek, míg a déli országrészben szürke, lehangoló idő lesz.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a hét közepén a hidegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek. A légszennyezettség továbbra is alacsony, és számottevő változás nem várható.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás okozhat panaszokat: fejfájás, szédülés jelentkezhet, fokozódhatnak az ízületi fájdalmak. A műtéti hegek sajoghatnak. A front az északi megyékben szélerősödést okoz, ami migrénes fájdalmakat is kiválthat. A többórás napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, futó záporokra kell számítani. Ez a változékonyság is megterheli a szervezetet. A közlekedők az északi megyékben erős oldalszélre számítsanak, míg délnyugaton zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. Záporok környezetében hirtelen lecsökken a látástávolság, és csúszóssá válnak az utak. Fokozott óvatossággal közlekedj. Reggel ködfoltok lassíthatják az előrehaladást. Bár napközben délen 20 fokig is melegszik a levegő, a szeles idő miatt ezt hűvösebbnek érezzük majd. Záporok után pedig hirtelen visszaeshet a hőmérséklet.

Csütörtökön továbbra is gyenge hidegfront érezteti hatását. Az ország északi részén szeles marad az idő. Az északi megyékben sok napsütés javítja a közérzetet, míg a déli országrészben borongós lesz az idő, és itt kisebb esők, záporok is kialakulnak. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a hűvös időben réteges öltözet ajánlott.

Fogyassz sok friss zöldséget, gyümölcsöt, hogy csökkentsd az időjárás szervezetre gyakorolt hatásait. Érdemes lehet egy-egy gyümölcsnapot is beiktatni, ami nem csupán a vitaminok és ásványi anyagok pótlásához nélkülözhetetlen, de a bikini szezon közeledtével az alakformáláshoz is hozzájárulhat. A nap ereje fokozatosan erősödik, a déli órákban már közepes értékek ér el az UV sugárzás, ezért célszerű napszemüveggel védeni szemeidet.