Orvosmeteorológia - frontokban gazdag hosszú hétvége

Vágólapra másolva!
Pénteken hidegfronti hatásra kell készülni, délelőtt még csapadékos idő, délután már néhány órás napsütés várható. Szombaton melegfronti hatás érvényesül, a napos időben javul közérzeted.
Vágólapra másolva!

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra kell készülni. délelőtt még többfelé lehet csapadékra számítani, délután azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és előbújik a nap. A csapadék kimossa a szennyezőanyagokat a levegőből, így a napos délutáni órákra érdemes szabadtéri programokat szervezni.

Szombaton gyenge melegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, aluszékonyság jelentkezhet. Ha te is fáradtnak érzed magad, a kávénál sokkal egészségesebb italokat is találsz, amelyek élénkítő hatással bírnak. Ilyen például a fekete ribizliből, a fekete áfonyából vagy a gránátalmából készült üdítők, a csipkebogyó vagy a borsmenta tea.

A napos tavaszi idő továbbra is kedvez a szabadtéri programokhoz. Ha vízparti sétát tervezel, érdemes rétegesen felöltözni, mert a napsütés ellenére a vízpartok mentén a szeles idő miatt csökken a hőérzet.