Fagyos, szeles idő, vérnyomásproblémák - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Vasárnap kettősfront, hétfőn hidegfront terheli a szervezetünket. A jövő hét első felében gyengülnek a fronthatások, de marad a fagyos idő. A hideg főként az ízületi panaszokkal és a vérnyomásproblémákkal küzdőknek okoz tüneteket.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap kettős fronthatás várható, és fagypont körül fognak alakulni a maximumhőmérsékletek. Erős szél teheti kellemetlenné a szabadban tartózkodást, hőérzetünk igencsak lecsökkenhet, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. A fronthatásra érzékenyeknél fejfájás, nyugtalanság, vagy akár fáradékonyság is felléphet. Fáradtságra zöld tea, álmatlanságra citromfű tea fogyasztása ajánlott.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Hétfőn erős marad a légmozgás, hidegfronti hatás várható. Szórványosan alakulhat ki hózápor. A front miatt görcsös panaszok fokozódására számíthatnak az időjárás-érzékenyek. Fáradékonyság, aluszékonyság, vérnyomáscsökkenés is jelentkezhet. Ilyenkor érdemes kipróbálni a búzacsírát élénkítő, vitalizáló hatása miatt. A búzacsíra gazdag aminosavakban, zsírsavakban, ásványi anyagokban, B- és E-vitaminban. Felhasználhatjuk reggelinél salátába, müzlibe, vagy tízórainál, uzsonnánál joghurt, kefir, vagy egy-egy gyümölcs mellé.

Kedden kissé gyengülni fog a hidegfronti hatás, a szél viszont erős marad. A futó hózáporok mellett napsütésre is lehet számítani, mely sokak kedélyállapotán jelentősen javíthat.