Fellélegezhetnek a légúti betegek - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Marad a hidegfronti hatás, a görcsös és fejfájós panaszok a hét első napjaiban is jelen lesznek. A csapadék és a szél hatására csökkent a légszennyezettség. Még marad a hideg szeles idő, csapadék egyre kevesebb várható, viszont az éjszakai lehűlés egyre erősebb lesz. 
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn havazásra, havas esőre lehet számítani, fagypont alatti hőmérsékletekkel. Meleg, réteges öltözet ajánlott. Hidegfronti hatás erősíti a görcsös panaszokat. Akinek útra kell kelnie, számítson csúszós utakra. Az ízületi panaszok sem csökkennek még a hét elején, méregtelenítő teákkal tehermentesíthetjük szervezetünket. Az immunrendszerünk is támogatásra szorul, főként C vitamin és ásványi anyagok pótlásáról gondoskodjunk. Országszerte néhányórás napsütés várható, amivel felfrissíthetjük lelkünket, használjuk ki a napsütés jótékony hatását.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte csökkent, de továbbra is figyeljünk a környezeti terhelés csökkentésére, autózás helyett válassza inkább a tömegközlekedést. A szennyezett levegő légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait fokozza, de befolyásolja a napi munkavégzést is, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk.

Kedden frontmentes időre lehet számítani. Marad a szeles, hideg idő, ajánlott a réteges meleg ruházat. A szél érzékenyeknél fejfájás, migrén jelentkezhet. A hét közepéig csendesebb kevésbé megterhelő idő várható, érdemes ezt a néhány napot a szervezet feltöltésére használni. Pótoljuk az elveszett vitamin és ásványi anyagokat, az elmúlt napok megterhelését méregtelenítéssel csökkenthetjük, a zöldtea, lapacho tea kiváló a szervezetben felhalmozódott méreganyagok kivezetésére.

Szerdán is frontmentes, hideg napra lehet készülni, csapadék nem várható. A hajnali órákban igen hideg lesz. Az utcán élő emberek fagyásveszélye megnő, fokozottan kell odafigyelni rájuk, szükség esetén hívjunk segítséget hozzájuk! Meleg italok fogyasztása ajánlott.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.