Vágólapra másolva!
A következő napok időjárásában frontok dominálnak majd, ugyanis vasárnap gyenge melegfront okoz nyugtalanságot, alvászavart, hétfőtől csapadékosra fordul az időjárás, kettős fronthatás érvényesül. Mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyek tapasztalhatnak időjárás okozta panaszokat.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap egy gyenge melegfront érkezik hazánk felé, így a déli országrészben már a délelőtti órákban számíthatunk panaszokra, ok nélküli idegességre, nyugtalanságra. A keringési panaszokkal küzdőknek is a pihenés ajánlott ezen a napon. Az ország északi részében azonban még tervezhetünk szabadtéri programokat.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és ez a következő napokban alig fog változni.

Hétfőn ismét kettős fronthatás várható, országszerte csapadékosra fordul az idő, néhol jelentős mennyiségű eső is eshet. Főként a reumások és az ízületi gyulladással küzdők érezhetik meg a csapadékzóna közeledését. A közlekedést sokfelé csúszós utak nehezítik.

Kedden gyenge hidegfronti hatás várható, sokfelé lesz még csapadék. Több helyen megerősödik a szél, ami jelentősen csökkenti a hőérzetet. Az erős szél nyugtalanságot okoz, főként a kisgyermekek esetében.