Frontokkal terhelt napok jönnek - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Változékony napok következnek, a frontátvonulások a szívbetegek panaszait erősítheti. A nagy mennyiségű, néhol vegyes halmazállapotú csapadék fennakadásokat fog okozni a közlekedésben. Ajánlott mindenkinek, hogy ne a megszokott rutin szerint végezzék a napi feladataikat. Meleg tea, leves fogyasztása ajánlott.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán az erősen borult időben vegyes halmazállapotú csapadékra lehet számítani, nulla fok felett lesz a hőmérséklet, de az erős szél miatt ennél hűvösebbnek érezzük majd a levegőt. Réteges öltözködés, esernyő használata szükséges. A melegfronti hatás okozhat vérnyomás ingadozást, fejfájást, de koncentrációs zavarok is felléphetnek, ne a megszokott rutin szerint végezzük a napi feladatainkat. Álmosság, fáradtság ellen koffein tartalmú italok helyett a zöldteát ajánlott fogyasztani, és már 5 perces testmozgás is jól felélénkíti a szervezetet.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Csütörtökön kettősfront várható, a szeles idő az erre érzékenyeknél fejfájásos panaszokat okozhat. A keringési betegek panaszaik fokozódására számítsanak, főként az érszűkületeseknél jelentkezhetnek fájdalmak, akár gyulladásos panaszok is. Ők figyeljenek a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására, és sétáljanak annyit, ami még jólesik. Fogyasszanak csalánteát, és a galagonya hatékony segítség a keringési betegek számára. Esernyő nélkül ne induljunk útnak, a keleti országrészben lehet esőre számítani, míg nyugaton havazás sem kizárt.

Pénteken is kettősfronti hatás várható. A hideg miatt nem csak az ízületi panaszok erősödésével kell számolni, hanem a felső légúti gyulladásos panaszok is fokozódnak. Továbbra is szeles, csapadékos idő lesz, csak kevés napsütésre számíthatunk. Boldogság hormonként csokoládé helyett inkább a padlizsán fogyasztása javasolt, citrom és narancsolaj párologtatásával jobb hangulat érhető el.