Erős légnyomás emelkedés okoz migrénes panaszokat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Kettősfront fokozhatja a friss műtéti hegek, törések fájdalmait, migrénes panaszokat válthat ki az erős légnyomás emelkedés. A nagy mennyiségű, néhol vegyes halmazállapotú csapadék fennakadásokat fog okozni a közlekedésben. A szívbetegek fokozott figyelmet igényelnek.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn kettősfronti hatás terheli a szervezetet. Viharos erejű lesz a nyugati szél, és szórványosan várható havas eső, a hegyekben havazás. Igen kellemetlen lesz a szabadban tartózkodni, a hegyi utakon hóátfúvásokkal, lefagyott útszakaszokkal találkozhatunk. A borult idő és a fronthatás növelheti a reakcióidőt, tartsunk nagyobb követési távolságot. Az erős légnyomás emelkedés migrénes panaszokat okozhat, de a reumás panaszok, műtéti hegek, törések fájdalmai is fokozódhatnak. Kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozással csökkenthetjük a szervezetünket érő kellemetlen hatásokat.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Kedden folytatódik a kettősfronti hatás, a hőmérséklet is csak a fagypont körüli értékeket éri el. Továbbra is lehet számítani csapadékra, havas esőre, havazásra. Az autósok számíthatnak csúszós utakra, a gyalogoknak pedig a meleg, réteges öltözködés ajánlott, sapka sál viselete is szükséges. A szabadon lévő bőrfelületeket magasabb zsírtartalmú hidratáló krémmel védjük a hidegtől. A szabadban dolgozók gondoskodjanak meleg védőitalról, meleg tea, és levesek fogyasztása ajánlott. A szívbetegeknek nagyon megterhelő ez az időjárás, ők tapasztalhatják a panaszaik fokozódását. Kerüljék a terhelést, könnyű ételeket fogyasszanak.

Szerdán az erősen borult időben főként esőre lehet számítani, nulla fok felett lesz a hőmérséklet, de az erős szél miatt ennél hűvösebbnek érezzük majd a levegőt. Réteges öltözködés, esernyő használata szükséges. A melegfronti hatás okozhat vérnyomás ingadozást, de koncentrációs zavarok is felléphetnek, ne a megszokott rutin szerint végezzük a napi feladatainkat.