A hét végére enyhülnek a panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Pénteken még változékony, csapadékosabb idő várható, szombaton már többé-kevésbé a napsütésé lesz a főszerep, vasárnap pedig végre frontmentes időnek örülhetnek az időjárás-érzékenyek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken délelőtt a nyugati, délután az északi megyékben lesz szükség az esernyőkre. Gyenge melegfronti hatás és élénk délnyugati szél várható. Ingerlékenység, fejfájás, gyulladásos ízületi panaszok megjelenésére lehet számítani. Egy csésze forró csipkebogyó tea nemcsak a szervezet felmelegítéséről, hanem a vitaminpótlásról is gondoskodik ilyenkor.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Szombaton a délelőtti órákban az északkeleti országrészben még többfelé lehet eső, de délutántól felszakadozik a felhőzet, és több órás napsütésre lehet számítani. Gyenge melegfronti hatás okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat, nyugtalanságot. Az utakon ajánlott türelmesebben vezetni.

Vasárnap csapadék- és frontmentes idő lesz. Érdemes kirándulásokat tervezni. Bár élénk lesz a déli szél, hegyvidéki, erdős területeken a széltől védve lehet élvezni a napsütés jótékony hatásait. A hegyi utak azonban sárosak, csúszósak lehetnek a sok csapadék miatt.