Vágólapra másolva!
Folytatódik a csapadékos időjárás, pénteken ismét sok esőt hozó front éri el a Kárpát-medence térségét. Helyenként újra jelentős mennyiségű csapadék hullik.
Vágólapra másolva!

Tovább folytatódik a csapadékos idő a Kárpát-medence térségében. Egy héttel ezelőtt egy mediterrán ciklon hozott helyenként 100 mm-t meghaladó csapadékot, most pénteken viszont egy markáns hidegfronthoz kapcsolódik az intenzív csapadékzóna.

Az említett hidegfront kevesebb csapadékot hozó része már ma elérte az északi országrészt, és ott szórványosan alakult ki eső, záporeső. A front intenzívebb, nagyobb csapadékot adó szakasza pénteken hajnalban érkezik meg. Fokozatosan az egész országban beborul az ég, és egyre többfelé ered el a tartós eső. A lehulló csapadék mennyisége várhatóan az ország nagy területén eléri a 20-40 mm-t.

A felázott földeken az újabb esőzés nem könnyíti meg a munkagépek használatát, helyenként belvíz kialakulása is elképzelhető. A patakok, kisebb folyók vízszintje hirtelen emelkedést mutathat, elöntések is lehetségesek. A sok csapadék nem használ a szőlőnek sem.

Szombaton ugyan átmeneti javulásra van kilátás, de vasárnap újra esős időjárás várható, de akkor valószínűleg kisebb mennyiségű csapadék hullik.