Hétfőn csökkenhetnek a panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Vasárnap még egy mediterrán ciklon középpontja fog elhelyezkedni az ország felett, kettős fronthatással terhelve szervezetünket. Hétfőre azonban már nem várható fronthatás, a keleti tájakon élők már a többórás napsütést élvezhetik.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap országszerte csapadékosabbra fordul az időjárás, inkább fedett helyre célszerű programot tervezni. A nappali hőmérséklet kissé visszaesik, és a felerősödő szél miatt még kellemetlenebbnek lehet érezni a levegő hőfokát. A kettősfronti hatás a fejfájásos panaszok mellett felerősíti a reumatikus fájdalmakat is, de a szívbetegek is fokozódó panaszokra számíthatnak. A napsütéses hétköznapok után a hétvégi ború még az egészséges embereknél is okozhat rossz közérzetet, lehangoltságot. Egy forró fürdő, vagy egy csésze meleg gyógytea enyhíthet a panaszokon.

A szálló por és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony. A keleti országrészben viszont magas a pollenkoncentráció. Erősebb panaszokat a parlagfű virágpora okoz, de jelen van még a csalán és a pázsitfűfélék pollenje is a levegőben. A következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően a pollenallergiások tünetei is csökkenni fognak.

Hétfőn nem várható fronthatás, a frontérzékenyek a megterhelő hétvége után könnyebb hétkezdet elé néznek. Az egyre több napsütés a közérzetre is jó hatással lesz, ajánlott minél több időt a szabadban tölteni a nap folyamán.

Kedden gyenge hidegfronti hatás fog érvényesülni. Az ismét csapadékosabbra forduló időjárás és az élénk légmozgás fejfájást, ízületi panaszokat okozhat.