Gyenge fronthatásokkal indul a hét- orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Hétfőtől kissé változékonyabb idő terheli szervezetünket. Gyenge fronthatások váltják egymást a következő napokban, sokan fejfájással reagálhatnak ezekre.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn gyenge hidegfronti hatás várható. Nyugatról fokozatosan beborul az ég, de keleten még a napsütésé lesz a főszerep. Görcsös ízületi fájdalmakat, reumás panaszokat, fejfájást tapasztalhatunk. A szívbetegek vérnyomása leeshet. A frontérzékenyeknek nehezen indul a hét, de a hatásokra már előző nap is fel lehet készülni: vasárnap menjünk ki a napfényre, fogyasszunk könnyű fogásokat, és este feküdjünk le időben, így könnyebb lesz elviselni a hétfői időjárás-változást.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Az időjárás kedvez viszont az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenszórásának. Országszerte fokozódhatnak a szénanáthás panaszok.

Kedden gyenge melegfronti hatás várható. Bár sok lesz a napsütés, a magasban beáramló meleg levegő sokakat tompává, fáradékonnyá tehet. Az utakon nem árt az óvatosság, a megnövekvő reakcióidő miatt érdemes nagyobb követési távolságot tartani.

Szerdán továbbra is gyenge melegfronti hatás fogja terhelni szervezetünket, marad a változékony idő. Hogy elkerüljük a fejfájásos panaszokat, figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre a nap folyamán.