Szívbetegek ne terheljék magukat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Egész héten frontok terhelik a szervezetet. A változékonyság kedvez a kórokozóknak, gyakori a vírusos megbetegedés. Az időjárás érzékenyek a következő napokban, fejfájással, ízületi panaszokkal vérnyomás ingadozással is reagálhatnak ezekre.  A szív és érrendszeri betegek panaszai is erősödhetnek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön kettősfronti hatás várható. Erősödhetnek a reumatikus panaszok, ízületi fájdalmak. A keringési betegeknél vérnyomás ingadozás is előfordulhat, de megnő az infarktus kialakulásának veszélye is. Országszerte szükség lesz az esernyőkre. A többnyire borongós időben szomorkásak lehetünk, és a depressziós panaszok is erősödhetnek. A csokoládé helyett ajánlott a padlizsán fogyasztása, amiből sokféle étel készülhet, és a boldogsághormonunkat is megemeli. A közlekedők a megváltozott reakció idő miatt ne a megszokott rutin szerint vezessenek, az esős csúszós utakon fokozott figyelem szükséges. A következő napok is frontokkal terhelt, változékony lesz, könnyű ételek fogyasztása ajánlott.

A szálló por szintje és a légszennyezettség mértéke alacsony, és a következő napokban alig fog változni. Továbbra is az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei okoznak panaszokat, de jelen van a csalán és a pázsitfű pollenje is a levegőben. Országszerte fokozódhatnak a szénanáthás panaszok.

Pénteken hidegfront várható, és néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet is. Az élénk szél miatt hűvösebbnek érezzük a levegőt. Az őszies időjárás becsapós, fontos a réteges öltözködés, a meghűléses betegségek elkerülése végett. A reumatikus és ízületi panaszok továbbra is jelen lesznek, de a keleti országrészben kialakuló zivatarok az asztmás betegek panaszait is felerősítheti.

Szombaton még kettősfronti hatás várható, fejfájás, szédülés, görcsös panaszok is felléphetnek. A szív és keringési betegek is megérezhetik ezt a változást, pihenjenek és könnyű ételek fogyasztásával segítsék szervezetüket a könnyebb alkalmazkodáshoz.