Nagy hó esett az ausztrál hegyekben

Vágólapra másolva!
A téli síszezon vége felé érkezett meg az első kiadós havazás Ausztrália síterepeire. Helyenként fél méter hó hullott. A már meglévő műhóval együtt végre jó körülmények között síelhetnek a déli kontinens lakói.
Vágólapra másolva!

Július utolsó napjaiban Ausztrália délkeleti részén az 1500-2000 méteres tengerszint feletti magasságban található sípályákra fél méteres hó hullott. A télen ez volt az első komolyabb havazás. Eddig ugyanis a hidegfrontokat követően gyorsan anticiklon épült fel a térségben, így nem sok hó esett. A fagyos periódusokban hóágyúzással próbálták megfelelő állapotba hozni a pályákat, amely helyenként sikerült is.

Ezúttal viszont az erős ciklontevékenység kiadós havazással járt. A ciklon lassan hagyja el a térséget, így egyelőre még nem vehetik birtokba a téli sportok kedvelői a pályákat, ugyanis a széllökés helyenként eléri a 80-90 km/órát. Az előrejelzések szerint a hét második felében mérséklődik a szél, és lassan a hózáporok is eltűnnek, a hétvégére ideális pályák és körülmények fogadják a síelőket.