Veszélyezteti a szívbetegeket a folytatódó kánikula

Vágólapra másolva!
Forró, fullasztó nappalok követik az enyhe hajnalokat forró. A szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve: vérnyomás-ingadozás, légzési nehézségek jelentkezhetnek náluk.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden keleten és a középső országrészben enyhítheti egy-egy zápor a hőséget. Fronthatás nem várható. A párás fullasztó időben a szívbetegek fokozott terhelésnek vannak kitéve, vérnyomás ingadozást, légzési nehézséget tapasztalhatnak. A zivataros helyeken az asztmás és az allergiás tünetek erősödhetnek. Az étrendben a könnyű ételeket ajánlott fogyasztani, megfelelő mennyiségű folyadékot, ásványi anyagot vigyünk be a szervezetünkbe, hogy tünetmentesen átvészelhessük a visszatérő kánikulát.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke továbbra is alacsony marad. A pollenkoncentráció kissé emelkedik, a pázsitfűfélék és a csalán pollenkoncentrációja magasabb.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, fejfájást, koncentrációs zavarokat tapasztalhatnak az erre érzékenyek. Sok folyadék, magnézium, kalcium, B vitaminok pótlásával enyhíthetőek a panaszok. A hőmérő 30 fok feletti értékeket mutat, szellős, világos színű ruhák viselése ajánlott.

Csütörtökön leginkább a vízparti nyaralók élvezhetik a közel 35 fokos hőmérsékletet, de mindenkinek ajánlott naponta többször, langyos vizel történő zuhanyozás. A nagy melegben nem javasolt a jéghideg ital fogyasztása, hatékonyabb a szobahőmérsékletű folyadék fogyasztása. Fronthatás nem várható, de a hőség a hétvégéig eltart.