Lassan enyhülhetnek a panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A következő napokban még kettősfronti hatás várható, de egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet, lassan a hőmérséklet is visszatér a nyárias tartományba. A lehűlés sokaknak hozott felfrissülést a múlt heti kánikula után, a frontérzékenyek is egyre inkább hozzászoknak a változékony, csapadékosabb időhöz.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, ami okozhat fejfájást, koncentrációs zavarokat. A szélre érzékenyeknél továbbra is jelentkezhetnek fejfájásos panaszok. A keleti országrészben még csapadékosabb idő várható, a zivataros területeken az asztmatikus panaszok felerősödhetnek. Bár sokak szervezete az idő múlásával egyre jobban képes alkalmazkodni a változékony, borús időhöz, egyeseket viszont kimerít az időjárás, figyelmetlenebbekké válhatnak, az utakon nőhet a reakcióidő. Vezessünk fokozott figyelemmel!

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke továbbra is alacsony marad. A csapadék miatt a pollenallergiások tünetei is visszaszorulnak, azonban a hét második felétől újra fokozottabban jelentkezhetnek.

Szerdán még több helyen lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. Továbbra is kettősfronti hatás érvényesül, így szervezetünk további terhelésnek van kitéve. A változékony időjárás megmarad, de lassú melegedés kezdődik, visszatérnek a nyárias napok.

Csütörtökön a további melegedés miatt gyenge melegfronti hatás fog érvényesülni, így a melegfrontra érzékenyek számíthatnak panaszaik erősödésére. Gyulladásos jellegű tünetek, puffadás, fáradékonyág jelentkezhet.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!