Hidegfront közelít - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A forró hajnalok kissé enyhülnek majd a vasárnapi hidegfront után, viszont a frontérzékenyeknek igen megterhelő lesz a holnapi nap. A napok óta tartó kánikula és az azt követő erős fronthatás különösen a szív- és keringési panaszokkal küzdőket viselheti meg.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap egy hidegfront érkezik, de nem enyhít számottevően a hőségen. Intenzív zivatarok kísérik majd, melyek közelében az asztmások tünetei erősödhetnek, és a szélre érzékenyek számolhatnak panaszaik erősödésével. A hidegfronti hatás miatt görcsös panaszok léphetnek fel, reumás és ízületi fájdalmak erősödhetnek. A szívbetegek a tartós meleg időszak után nehezebben viselik a hidegfronti hatást, mindenképp pihenjenek a nap folyamán. Általánosságban vérnyomás csökkenés és fáradékonyság, tompultság léphet fel, ezért fokozottan figyeljünk oda a közlekedésben, főleg a forgalmas üdülőhelyek környezetében.

Hétfőn nem várható fronthatás. A hajnalok azonban kissé hűvösebbekké válnak, így könnyebb lesz az elalvás. Használjuk ki az átmeneti felfrissülést, mivel a jövő héten hamar visszamelegszik a levegő, így ismét párás, fullasztó melegre van kilátás.

Kedden már csak északkeleten enyhíthet egy-egy zápor a hőségen. Fronthatás nem várható. Kerüljenek ismét könnyű ételek az étrendünkbe, fogyasszunk több folyadékot, hogy tünetmentesen átvészelhessük a visszatérő kánikulát.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a légkör alsó rétegeinek nagyfokú átkeveredése miatt továbbra is alacsony marad. A pollenkoncentráció szintén csökkenni fog a csapadéknak köszönhetően a hétvégén.

_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!