Vágólapra másolva!
Kuvaitban a szokásosnál is nagyobb forrósággal tombol a nyár. Ismét napok óta 50 fok fölé melegszik a levegő. Néhány hete csak két tized fokon múlt, hogy új ázsiai rekord szülessen.
Vágólapra másolva!

A Közel-Kelet az északi félteke nyarán gyakran a Föld legmelegebb vidéke. Kuvaitban például az átlagos napi maximum júliusban 45 fok körül alakul. Idén azonban gyakran az átlagosnál 5-8 fokkal is melegebbet mérnek. Az elmúlt napokban a hőmérséklet délutánonként meghaladta az 50 fokot. Június közepén ennél is erősebb hőhullám vonult át, helyenként közel 54 fokot mértek.

Egészen pontosan 53,7 fok volt június 15-én, amely csupán két tized fokkal marad el az Ázsia-rekordtól. 1942. napfordulóján ugyanis az izraeli Tirat Tsvi településen 53,9 fokot mértek. A Jordán folyó mellett fekvő településen a magas hőmérsékletek kialakulásához a 200 méterrel a tengerszint alatti magasság is nagy részben hozzájárult.

A Föld eddigi legmagasabb hivatalos felszíni (2 méteres magasságban mért) hőmérséklete: 57,8 oC, Al 'Aziziyah, Libya, 1922. szeptember 13.