Vágólapra másolva!
Johannesburgot vasárnap este, éppen a vb-döntő időpontjában éri el egy hidegfront. Az előrejelzések szerint várhatóan egy száraz frontról van szó, leginkább a szél változásában lesz érezhető az átvonulása. Az égbolt nagy valószínűséggel derült marad.
Vágólapra másolva!

Az amerikai GFS időjárás-előrejelző modell számításai szerint a vb-döntő helyszínén, Johannesburgban vasárnap este helyi idő szerint 21 óra tájékán egy hidegfront érkezik, amely az azt követő órákban át is vonul a térségen. Ez nagyjából a döntő idejével esik egybe. A hidegfront egy, a Dél-afrikai Köztársaságtól délre vonuló ciklonhoz tartozik. A ciklon középpontja elég távol helyezkedik el az ország belsejétől, így a front csapadékot csak a déli partvidéken okoz. Johannesburg közelében már egy anticiklon felhőoszlató hatása érvényesül, így szerencsére a hidegfront átvonulását számottevő felhőzet-növekedés nem kíséri, jobbára derült marad az ég.

A front érkezése előtt megélénkül az északnyugati szél, majd valamikor a meccs idején várhatóan délnyugatira fordul, és időnként megerősödik. A hidegfront mögött 5-7 fokkal hűvösebb levegő érkezik, de ez inkább csak a döntő másnapján lesz érezhető. Vasárnap napközben 16 fok körül tetőzik a hőmérséklet a városban, hétfőn már csak 10 fok körül várható a maximum. A meccs idején a szélerősödésnek köszönhetően inkább magasabb lesz a hőmérséklet, mint amilyen az előző estéken. A szél átkeveri a levegőt, így az lassabban hűl, mint szélcsendes napokon. A nagy meccs kezdetekor nagyjából 13 fok, a végén 9 fok várható.