Lehűlés és csapadék várható, fokozódhatnak az ízületi fájdalmak

Vágólapra másolva!
Fokozatosan hűl le a levegő és csapadékban sem lesz hiány, a hét végére a nappali hőmérséklet 20 fok körül alakul. A lehűlés erősíti az ízületi és görcsös panaszokat, valamint csökken a hőérzet. Az érszűkületes betegek számítsanak a panaszaik erősödésére. A szívbetegek és a kismamák fokozottan figyeljenek magukra.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton egy hidegfront éri el térségünket, a hőmérséklet 20 fok körül alakul. Záporok zivatarok országszerte kialakulhatnak. A lehűlés az érszűkületes panaszokat erősíti, a zivataros térségekben pedig az asztmások legyenek körültekintőek, a vihar alatt és közvetlen utána ne tartózkodjanak a szabadban, lehetőleg ne szellőztessenek. A görcsös panaszokkal is számolni kell, a vese- epeköves betegeknél jelentkezhetnek fokozott tünetek, tartsák be a diétát.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék valamint a fészkes virágúak okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Vasárnap is esős időre lehet készülni, a kirándulás helyett látogassanak el egy kiállításra vagy egy múzeumba. Ma is kettősfronti hatás terheli a szervezetet, fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet. Nem várható enyhülés a reumatikus panaszokban sem, és a borongós felhős idő a hangulatunkat is szomorkássá teheti. Egy illatos gyertya mellett kortyolgatott kellemes aromájú tea lélekfrissítőként hat.

Hétfőn marad a kettősfronti hatás, valamint országszerte kiadós eső várható. Több helyen megélénkül az északias szél, ami a csapadékkal együtt erősen csökkenti a hőérzetet. Az ízületi fájdalmak erősödhetnek. A tartós fényhiány miatt felléphet levertség, közérzetromlás, türelmetlenség. A csúszós utak és a nehéz körülmények miatt az autósok fokozottan figyeljenek oda.