Koncentrációs zavarokat okozhat a fülledt idő

Vágólapra másolva!
A hét elejétől már több napsütés várható és lassan visszatér a nyár. A fülledt idő főként a szív- és keringési betegek számára megterhelő.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn frontmentes időre készülhetünk, és fokozatosan melegszik a levegő is. A hét második felében már a 30 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála. A csapadékos idő miatt fülled lesz a levegő, a szívbetegek a magas páratartalom miatt nehézlégzést tapasztalhatnak. Pihenéssel, könnyű étrenddel a koffein és alkohol fogyasztás mellőzésével hozzájárulhatnak a panaszaik enyhüléséhez. A megerősödő szél fejfájásos panaszokat okozhat, bőséges folyadék fogyasztásával, magnézium és B6 vitamin pótlásával csökkenthetők a panaszok.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony. A pollenkoncentráció viszont egyre növekszik, országszerte a lórom, az útifű és a bodzafa virágpora okozhat panaszokat az allergiásoknak.

Keddtől visszatér a nyár, csapadékmentes, meleg időre készülhetünk. Frontmentes, fülledt idő terheli a szervezetünket, ami koncentrációs zavarokban is megnyilvánulhat, ha felkészülünk rá, odafigyeléssel megelőzhetőek a balesetek. A szívbetegek nehezen viselik ezt az időt, ők az étkezésükkel is járuljanak a szervezetük optimális működéséhez. Megkezdődött a szünidő, a gyerekek is figyelmetlenebbek ilyenkor, a közlekedés során vegyük ezt figyelembe.

Szerdán már 30 fok feletti hőmérsékletre készülhetünk, fronthatással továbbra sem kell számolni. A nap káros hatásai ellen napszemüveggel, könnyű nyári kalappal, fényvédő krémekkel védekezzünk. Figyelni kell a folyadékpótlásra, a kávé vízhajtó hatása miatt nem ajánlott, de egy frissítő limonádé jólesik a melegben.