Marad a hidegfronti hatás - Orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Hétfőn ismét hidegfronti hatással kell számolnunk. A szív- és érrendszeri betegek és az ízületi fájdalmakkal küzdők készüljenek leginkább panaszaik erősödésére.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn még érezteti hatását a vasárnap átvonult hidegfront. Folytatódik a hideg, szeles idő, többfelé esni fog az eső. A hidegfrontra érzékenyek migrénes panaszokkal, ízületi fájdalmakkal, görcsös panaszokkal küzdhetnek. Fájhatnak a műtéti hegek is. A szívbetegek szédülésre, vérnyomás csökkenésre panaszkodhatnak. A megnyúlt reakcióidő miatt fokozott óvatossággal közlekedjünk a hét elején. Marad a hideg idő, reggel kiskabátra, esernyőre szükségünk lesz. Öltözzünk az időjárásnak megfelelően, hogy elkerüljük a megfázást. Hangulatunk javítására és panaszaink enyhítésére fogyasszunk meleg leveseket, vagy forró gyógyteákat.

Kedden nem várható fronthatás, bár eleinte még erős marad a szél, és többfelé várható csapadék. A szélre érzékenyek még számolhatnak panaszaik erősödésével. A csapadékos időnek köszönhetően a légszennyezettség és a levegő pollenszintje alacsony marad.

Szerdán kettősfronti hatás várható, mind a hidegfrontra, mind a melegfrontra érzékenyeknél léphetnek fel panaszok. A folytatásban is marad tehát a változékony idő, amely igencsak megviseli az időjárás-érzékenyeket.