Kristálytisztává tette a levegőt a változékonyság - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A változékony májusi időnek köszönhetően a légszennyezettség továbbra is minimális szinten áll. A fáradékonyságot, dekoncentrációt okozó fülledtség csütörtöktől kissé mérséklődik. A pollenkoncentráció csak a tartósan száraz területeken magas.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint szerdán gyenge melegfronti, csütörtökön hidegfronti, pénteken kettős fronthatás érvényesül.

Szerdán folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb, meglehetősen fülledt időjárás. A magas páratartalom fáradékonyságot, álmosságot okozhat. A reflexek tompulása különösen a közlekedőknél okozhat gondokat, érdemes növelni a követési távolságot. A nagy változékonyság, az erős függőleges feláramlás és a záporok folyamatosan átkeverik a légkör alsó 5 km-es rétegét, így a légszennyezettség minimális marad. Még a belvárosokban is bátran sétálhatunk órákon át. A pollenkoncentráció a szárazatt délkeleti országrészben viszonylag magas, különösen a nyírfa pollenjei vannak nagy számban jelen a levegőben.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik, és sokfelé okoz esőzést. A front érkezésével szervezetünk kissé felfrissül, a tompaság megszűnik. A pollenkoncentráció átmenetileg délkeleten is csökken.

Pénteken a hidegfront vonulása megtorpan, a frontzóna az ország felett vesztegel. A páratartalom átmeneti visszaesés után ismét növekedésnek indul.